Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetLongji RijstterassenLongji RijstterassenDe Longji Rijstterassen zijn gelegen bij Longsheng. Deze rijstterassen worden ook wel Dragon's Backbone genoemd. De rijstterassen van Longji zijn niet enkel een toeristische attractie, maar ze worden nog steeds gebruikt om rijst, thee en andere ingredienten te telen.

Beneden in de vallei heb je nog een van de vele etnische minderheden : de Red Yao vrouwen. Zij zijn gekend om hun ontzetten lange haren (tot bijna 1.8 meter lengte). Je kan allerhande souvenirs aanschaffen bij de Red Yao vrouwen.

Longji RijstterassenHet leuke aan de rijstterassen is dat je langs de paden door de rijstvelden kan wandelen en kan genieten van het uitzicht. Er zijn twee uiterste punten ; de lokale bevolking noemt deze pieken Nr. 1 en Nr. 2. Op deze plaatsen kan je de rijstterassen bewonderen vanuit vogelperspectief, al neerkijkend op de vele plateau'tjes. Tijdens de lente zijn de rijstterassen als een spiegel daar ze gevuld zijn met water en er geen begroeiing is. In de zomer kleuren de rijstterassen groen, op dit ogenblik staat de rijst in bloei. In de herfst is de rijst klaar om geoogst te worden en dan kleuren de rijstterassen goud-geel.

Longji RijstterassenEr is een klein dorpje in het centrum van de rijstterassen. De lokale bevolking transporteert er nog alles met paard en kar, daar er geen wegen zijn, maar enkel kleine, kronkelende baantjes die uit trappen bestaan. Het is heus wel wat klimmen op sommige plaatsen, maar dat maakt dat je op adem kan komen met een panorama om U tegen te zeggen!