Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'An
   TibetTerracotta Soldaten Xian (Terra Cotta Warriors)Terracotta Soldaten in XianDe Terracotta Soldaten uit Xian (Terra Cotta Warriors), die dateren van 210 voor Christus, werden ontdekt in 1974 door een aantal lokale boeren in de buurt van Xian, Shaanxi provincie. Het is de buurt van het Mausoleum van de eerste keizer Qin. De beelden van de soldaten variŽren in hoogte (184-197cm), afhankelijk van hun rol, het hoogste zijn de generaals. De soldaten-standbeelden bestaan uit krijgers, wagens, paarden, ambtenaren, acrobaten, krachtpatsers en muzikanten. De huidige schattingen zijn ruim 8000 soldaten, 130 wagens met 520 paarden en 150 cavalerie paarden, waarvan de meeste nog steeds begraven zijn in de mijnen.

Het Terracotta Leger is een vorm van funeraire kunst, samen begraven met de keizer van de Qin (Qin Shi Huang) in 209. Hun doel was om de keizer bij te staan in het leiden van een ander imperium in het hiernamaals. Daarom zijn ze ook wel eens aangeduid als het Qin leger.

De terracotta soldaten werden in workshops gebouwd door arbeiders van de overheid, en ook door de plaatselijke ambachtslieden. Terracotta Soldaten in XianHet hoofd, armen, benen en torso van iedere soldaat zijn afzonderlijk gemaakt en vervolgens geassembleerd. Uit studies blijkt dat acht mallen waren gebruikt om het gezicht te vormen, en vervolgens werd klei toegevoegd aan hun gezicht om de individuele kenmerken uit te lichten. Eenmaal gemonteerd, werden de ingewikkelde functies zoals gezichtsuitdrukkingen toegevoegd. Men gaat ervan uit dat hun benen zijn gemaakt op vrijwel dezelfde wijze dat terracotta drainage-buizen zijn vervaardigd. Nu blijkt dat er een soort van assemblage-lijn was voor de productie van de terracotta soldaten vooraleer de beelden te bakken.Terracotta Soldaten in Xian Elke workshop was verplicht om haar naam te schrijven op de items geproduceerd, om de kwaliteitscontrole te garanderen. Dit heeft moderne historici gehlopen in het verifiŽren van andere objecten. Na voltooiing werden de terracotta figuren in precieze militaire opstelling geplaatst, volgens vorm en volgens rang.