Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetWuhanWuhanDe Hanjiang, een grote rivier die uitmondt in de grote Yangtze Rivier in de provincie Hubei, maakt dat de omgeving vruchtbare grond heeft. Wuhan is gelegen op deze vlakte, en is tevens de hoofdstad van de provincie Hubei, en eveneens is Wuhan de grootste hub in Centraal-China.

Wuhan is een stad met zowel een oude geschiedenis, als een bloeiende moderne stad. Historische overblijfselen, opgegraven uit oude graven vertellen ons dat de stad een lange geschiedenis heeft die 3500 jaar teruggaat. In de periode van de pre-Qin (770 voor Christus), was dit het land van de Staat van Chu (een van de zeven oorlogvoerende staten vˇˇr Qin, in China's eerste feodale dynastie) en was de bakermat van de briljante Chu Civilization. Van hieruit volgden handelaars de grote Yangtze-rivier om bedrijven uit te breiden over het gehele land.

In de Qing-dynastie werd Hankou een van de vier meest bekende steden in het land. Eeuwenlang is Hankou het centrum van de handel en vervoer in Midden-China. Vandaag is het een belangrijk knooppunt in Midden-China en een kenmerk van de Yangtze-rivier cruises voor sightseers en zakenlieden die reizen vanuit Sichuan naar Shanghai of Hongkong.

In Wuhan kan u zowel geschiedenis als natuurwonderen aanschouwen. Hubei Provinciaal Museum en Yellow Crane Tower zijn twee plaatsen die u zeker kan appreciŰren : oude Chinese geschiedenis en cultuur. De klassieke gedichten en inscripties op de toren, (hoewel onherkenbaar voor de meeste Westerlingen) kunnen u zeker en vast inspireren. Bovendien is de beroemde villa van voorzitter Mao Zedong gelegen op de schilderachtige oever van East Lake, Wuchang, is een ideale plaats om meer te leren over hem.

Wuhan is tevens een stad met een indrukwekkend nachtleven. In plaats van thuis tv-kijken, gaat de lokale bevolking naar de bioscoop met vrienden, of een avond naar de disco, karaoke, bars en cafees en andere interessante plaatsen.

Zet Wuhan op uw route, u zal niet teleurgesteld zijn.