Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetSera Klooster Tibet (Sera Monastery)Sera Klooster TibetHet Sera klooster (Sera Monastery) ligt aan de voet van de Tatipu Heuvel, gelegen in de noordelijke voorstad van Lhasa, Tibet. Het is een van de drie beroemde kloosters in Lhasa, samen met het Drepung klooster en het Ganden klooster. Het Sera klooster is gewijd aan de Gelugpa of Yellow Hat Sekte, een tak van het Tibetaans boeddhisme, opgericht door Tsong Khapa. Jamchen Chojey, een van de Tsong Khapa afgevaardigden bouwde het klooster in 1419 tijdens de Ming-dynastie (1368-1644). Het klooster kreeg de naam Sera, wat betekent wilde roos in de Tibetaanse taal, want de heuvel achter de rug was bedekt met wilde rozen toen het klooster werd gebouwd.

Sera Klooster TibetHet klooster is uitzonderlijk mooi en heeft een oppervlakte van 114.946 vierkante meter (28 hektare). De belangrijkste gebouwen zijn de Coqen Hall, Zhacang (college) en Kamcun (slaapzaal). Scripten in goud poeder, mooie beelden, doeken en ongeŽvenaarde fresco's zijn te vinden in deze hallen. Kleurrijke debatten over de boeddhistische leerstellingen worden hier gehouden, hierdoor onderscheid dit klooster zich van andere kloosters in Tibet.

De Coqen Hall : die werd gebouwd in 1710 en bestaat uit vier verdiepingen. Deze belangrijkste hal, waar de diverse rituelen worden gehouden, wordt ondersteund door 125 zuilen van verschillende hoogten en beslaat ongeveer 2.000 vierkante meter. Het bestaat uit vijf kapellen.

Sera Klooster TibetZhacang : dat wil zeggen Boeddhistisch College in het Tibetaans, fungeert als arena voor de monniken die de boedhistische klassiekers bestuderen. Er zijn drie Zhacangs in het klooster: ME Zhacang, JE Zhacang en Ngaba Zhacang. De oudste van deze, de ME Zhacang, werd gebouwd in 1419 tijdens de Ming-dynastie en heeft een goed bewaarde fresco. De Ngaba Zhacang is de kleinste en jongste arena waar een van de oprichters van het klooster, Jamchen Chojey, wordt aanbeden.

Sera Klooster TibetKamcun : Kamcuns zijn de slaapzalen, waar de monniken meestal eten en slapen. Het Sera klooster heeft ongeveer drieŽndertig Kamcuns. De Kamcuns verschillen in grootte, net als het aantal monniken in elke slaapzaal. Lama's uit dezelfde of aangrenzende gebieden van Tibet bevinden zich in dezelfde Kamcun.