Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetDrepung Klooster Tibet (Drepung Monastery)Drepung Klooster Tibet Het Drepung klooster (Drepung Monastery) is gelegen aan de voet van de berg Gambo Utse, 5 kilometer van de westelijke voorstad van Lhasa. Het Drepung klooster staat bekend als het belangrijkste klooster van de Gelugpa in het Tibetaans boeddhisme. Het wordt beschouwd als een van de 'Grote Drie Kloosters' (de andere twee zijn het Ganden klooster en het Sera klooster). Met een oppervlakte van 250.000 vierkante meter, tijdens zijn hoogdagen huisvest het 7700 monniken, is het Drepung klooster het meest grootschalige klooster. Van ver zie je een grote, witte constructie en het geeft de indruk dat het klooster uit de berg oprijst, net zoals rijst uit het water. Vandaar heeft het klooster zijn naam bekomen Drepung klooster, wat in tibetaanse taal betekent een verzameling rijst.

Hoewel het klooster de Culturele Revolutie relatief onbeschadigd overleefde, zijn meer dan de helft van zijn hoogste ambtenaren gevlucht naar India, samen met de Dalai Lama in 1959. Een meerderheid van de resterende Drepung monniken trok zich terug in het seculiere leven in Tibet. Als gevolg daarvan zijn er nu slechts 600 monniken in het verblijf. Niettegenstaande het aantal beperkte monniken, maakt dit klooster zich een van Tibet's belangrijkste culturele erfenissen.

Drepung Klooster TibetHet Drepung klooster huist vele culturele relikwieŽn, die sieren het klooster. Beelden van Manjushri Bodhisattva en Sitatapatra kan u vinden op de eerste verdieping van de Coqen Hall, zeldzame sutras op de tweede verdieping en Jamyang Qoigyi, de schelp gegeven door Tsong Khapa, op de derde verdieping. Prachtige beelden van Tsong Khapa, Kwan-yin Bodhisattva, Manjushri Bodhisattva, Amitayus, en Jamyang Qoigyi Sutra in andere zalen, alsmede bloemrijke muurschilderingen.