Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetBarkhor Street TibetBarkhor Street TibetBarkhor Street is een geweldige plaats om te bezoeken. Het is een oud en heilig pelgrimstocht-pad in het hart van de tibetaanse wijk. Er zijn een aantal tempels en kloosters, en zelfs een moskee, in of nabij de Barkhor. U kan er toegewijde tibetanen de weg zien afwandelen. Barkhor is niet enkel een gezegende plaats, maar tevens is Barkhor Street ook een marktplaats afgeladen met winkels en kraampjes. Het is een geweldige plaats om tibetaanse produkten te kopen, hoewel de meeste van de turquoise en koraal nep is.

Barkhor Street TibetBarkhor Street is een zeer oude ronde straat, gelegen rondom de Jokhang tempel. Het Tibetaanse volk is heel trots op de Jokhang tempel. Er wordt gezegd dat in 647, de eerste Tibetaanse koning Songtsen Gampo (617 - 650) de Jokhang tempel bouwde. Door zijn pracht werden al snel duizenden boeddhistische pelgrims aangetrokken. Als gevolg daarvan is een trodden pad verschenen. Dit is de oorsprong van Barkhor Street. Vandaag de dag bidden zelfs nog veel pelgrims en lopen ze de Barkor Street af in de richting van de klokwijzers, en dit van zonsopgang tot donker. Een aantal van de pelgrims zijn maar net tieners en hebben reeds duizenden kilometers afgelopen op deze heilige plaats.

Barkhor Street Tibet Behalve pelgrims en winkelen, heeft Barkhor Street ook zakkenrollers. Chinese criminelen die willen onderduiken, ontsnappen soms naar Tibet, waar ze hun handel verder blijven beoefenen op hulpeloze toeristen. Wees niet bang - Lhasa is nog veilig. Maar houd uw zaken goed in het oog, voornamelijk in de menigte.

De straat is geplaveid met hand-gepolijste stenen platen. Hoewel de straat niet breed is, verschaft Barkhor Street elke dag onderdak aan duizenden toeristen. Kortom, Barkhor Street is een plaats vol religieuze sfeer en een wereld van exotische artikelen.