Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetTibetTibet - het Dak van de Wereld Tibet (Lhasa), het Dak van de Wereld, bleef onbekend in de wereld tot het begin van de 20e eeuw. Het uitgebreide, besneeuwde land heeft een ontzagwekkende indruk gemaakt op reizigers en avonturiers. De majestueuze landschappen, mysterieuze en exotische religieuze cultuur en prachtige mensen, belonen elke toerist met een onvermoedelijk aandenken.

Tibet - het Dak van de Wereld Tibet (Autonome Regio Tibet, TAR afgekort) zijn inlandse grenzen zijn Xinjiang, Qinghai, Sichuan en Yunnan. Terwijl India, Birma, Bhutan, Sikkim, Nepal de buitengrenzen vormen. Tibet bedekt een massale 1.220.000 vierkante kilometer vertegenwoordigt ongeveer 12,8% van de totale landoppervlakte in China. Met een gemiddelde hoogte van 4.000 meter boven de zeespiegel, is Tibet gelegen op een van de hoogste bergen ter wereld. De Himalaya in het zuiden, de Karakoram in het westen, en de Kunlun in het noorden zijn de droom van alle avonturiers en bergbeklimmers.

Tibet - het Dak van de WereldHet merendeel van dit landgedeelte is de bakermat van verscheidene grote rivieren zoals de Yangtze Rivier, de Yellow Rivier, de Nu Rivier (Salween), de Lancang Rivier (Mekong), de Yarlong Tsangpo (Brahmaputra), de Indus en de Ganges. Tibet biedt ontzagwekkende panorama's van mooie meren en valleien. Meer dan 1.500 meren inclusief Heavenly Lake Namtso en het heilige meer Manasarova maken van het Tibet-plateau, het plateau met het grootst aantal meren. Zonder irrigatie en voeding van deze rivieren en meren zouden de omliggende landerijen niet kunnen gedijen.

Tibet - het Dak van de WereldDe lange geschiedenis en exotische godsdienst brengen ieder jaar meer en meer toeristen naar Tibet. Tibetaans boedhisme huist in de meeste Tibetanen hun hart. Zo werd een groot deel van schitterende kloosters, levendige Muurschilderingen en beeldhouwwerken, en plechtige stoepas werden gebouwd in Tibet om de ongeėvenaarde Boedha te aanbidden. Lhasa en Shigatse, de belangrijkste steden van Tibet, schuiven de religieuze monumenten waaronder het Potala-paleis, de Jokhang tempel, Drepung-klooster, Sera klooster, Ramoche klooster, Tashilunpo klooster en Sakya klooster naar voren.

Tibet - het Dak van de WereldWest-Tibet, Ngari, is een grote kale vlakte en bekend als het dak van Tibet. Daar waar het Heilige Meer (Lake Manasarova) samensmelt met de Heilige Berg (Mt.Kailash), is Ngari een heilige pelgrim-bestemming van zowel Tibetanen en Hindoes, evenals een populaire uitdaging voor trekkers. Het oude Shang Shung Koninkrijk en Guge Koninkrijk oefenen eveneens een grote aantrekkingskracht uit. Ngari is ook het huis vande wilde yak, de tibetaanse antilope, de wilde ezel, en vele andere zeldzame wilde dieren.

Tibet - het Dak van de WereldIn Tibet zijn er vijf gebertes die een hoogte bereiken van 8 km. Zuidwest Tibet is een populaire bestemming voor bergbeklimmers. Mt.Everest torent over de regio. Bovendien staan meer dan 40 pieken met eeuwige sneeuw ter beschikking voor liefhebbers van bergbeklimmen. Elk jaar komen duizenden avonturiers en bergbeklimmers naar Tibet om te klimmen. Zuid-Tibet biedt ook middeleeuwse bossen, stromend water, en een relatief mild klimaat. Yarlong Tsangpo Canyon, de grootste valei in de wereld, is de thuishaven van zeldzame planten en dieren.

Het tibetaanse volk is warm en gastvrij. Toeristen kunnen de plaatselijke families bezoeken en het dagelijkse leven van het tibetaanse volk ervaren. Feestdagen en festivals zijn de belangrijkste dagen in Tibet. U kan er genieten van het lokale eten en dansen met prachtige Tibetaanse meisjes.

Tibet - het Dak van de WereldDe Tibet Railway (vervolledigd op 1 juli 2006) is een wonderbaarlijke technische verwezenlijking die Tibet zal leiden tot welvaart. Na de opening van de Tibet Railway, worden dagelijks 3.000 tot 4.000 toeristen verwacht. Er wordt verwacht dat de spoorwegen het toerisme zal verhogen voor zowel provincie Qinghai evenals de Autonome Regio Tibet, waardoor de welvaart op gebied van toerisme in dat deel van West China zal stijgen. De nieuwe spoorlijn voorziet reizigers met een comfortabele, veilige en goedkope manier om te reizen naar Tibet. Op zijn beurt zal de spoorwegen de druk van het personenvervoer verlichten tijdens de piekperiodes van het hoogseizoen. De Tibet Railway biedt de toerist de kans om meer te zien van het prachtige landschap dat uniek is voor het 'dak van de wereld'. Door de verbinding tussen Lhasa en Qinghai te openen, zullen de spoorwegen niet alleen buitenstaanders de gelegenheid bieden om te reizen naar Tibet, maar tevens zal het vrachtvervoer ten voordele komen aan het tibetaanse volk.

De wonderbaarlijke spoorwegen verbinden het vasteland van China nu nauw met Tibet. De Tibet Railway zal niet alleen leiden tot een belangrijke verandering in transport van de buitenwereld naar Tibet, maar het is tevens een belangrijke erkenning van het Tibetaanse volk voor de buitenwereld. Er is een sterke overtuiging dat Tibet een betere toekomst tegemoet gaat dankzij de alom geprezen heilige weg.


Rondreizen Tibet