Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetSichuanSichuan Sichuan is gelegen in het zuidwesten van China. Sichuan is een van de grootste en meest ontoegankelijke provincies. De provincie Sichuan heeft een oppervlakte van 485000 km en heeft de grootste bevolking in China, niet minder dan 87 miljoen mensen.

Sichuan grenst aan het Tibetaanse Plateau in het westen, en aan de Three Gorges en de Yangtze Rivier in het oosten. Het oostelijke deel van het Sichuan bekken is afgebakend door hoge bergen en ervaart dusdanig een subtropisch en vochtig klimaat. Het westelijk deel wordt beschouwd als het hoogland gebied en ervaart frequente mist met intens zonlicht, maar toch wel lage temperaturen. De jaarlijkse neerslag in deze provincie is 1000 millimeter en de gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 16,5 C.

Chengdu is de hoofdstad van Sichuan en is het culturele en industriŽle centrum voor de agrarische Chengdu. Chengdu was een van de eerste afdruk-centra in China en is beroemd om zijn luxe satins, brokaten en lak waren sinds de 13de eeuw.

Chengdu is tevens de thuishaven van de Chengdu Giant Panda Research Base, een van de belangrijkste centra in de wereld voor het behoud van de Reuze Panda. Het onderzoekscentrum is geŽvolueerd naar China Panda City. Panda City omvat een museum, alsook de Chengdu Zoo.

SichuanSichuan is gekend als het 'Land van Overvloed' en heeft drie plaatsen op het World Cultural and Natural Heritage List: Jiuzhaigou Scenic Ruimte, Huang Long Vallei (Yellow Dragon Valley) en Emeishan Gebergte en de Grote Boedha. Bezoekers aan deze provincie kunnen een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen met inbegrip van plateaus, bergen, ravijnen, bekkens, heuvels, vlaktes, rivieren, meren, geisers, watervallen en grotten kalksteen ervaren. Daarnaast kunnen toeristen de belangrijke historische kunststukken ontdekken en proeven van de heerlijke pittige Sichuan keuken.

Qingcheng Mountain ligt net ten zuidwesten van Dujiangyan. Mt. Qingcheng is ook bekend als de Groene Stad Mountain omdat de torenhoge pieken bedekt met een dichte woud van oude bomen. 108 kloosters zijn gelegen tussen tempels en paviljoenen met de hoogste top, Laoxiaoding (Oude Heaven Top), ongeveer 1600 meter (5250ft) boven de zeespiegel gelegen.

Het Dujiangyan Irrigatie Project werd voltooid rond 250 voor Christus tijdens de Warring Staten Looptijd. Voorafgaand aan de bouw ervan, de Chengdu vlakte was vatbaar voor overstromingen in de winter en droogte in de zomer.

Libing, een gouverneur van Shu in de Qin staat, werkte een methode uit om het water te kanaliseren en op te splitsen tot de Minjiang Rivers. Het project controleert de overstromingen en biedt een methode van irrigatie.

Als een van de grootste provincies Sichuan leven meer dan 15 etnische groepen naast elkaar leven, samen met de Han mensen. Voorbeelden hiervan zijn de Yi, Hui, Quian, Tibetaans en Miao mensen. Elk van deze minderheden heeft zijn eigen charme, etnische stijl en folk douane.

Elk van de minderheden heeft ook hun een eigen festivals. Sommige van de lokale festivals zijn; de Leshan Giant Boedha

Toeristische International Festival, Southland IJs en Sneeuw Festival, Liangshan Yi etnische minderheden Torch Festival en Zigong Lantaarn Festival.


Wat te eten in Sichuan

Sichuan keuken is een van de acht grootkeukens in China en is beroemd in de hele wereld voor haar rijkdom en verscheidenheid. Gekenmerkt door pittige en prikkelende smaken, Sichuan keuken, met een groot aantal smaken, benadrukt het gebruik van chili, rode hete pepers en knoflook. Sichuan is bekend voor zijn 'pittige' smaak ! Typische gerechten van Sichuan : Hot Pot, Gerookte Duck, Kung Pao Kip, varkensvlees en Mapo Dofu.


Rondreizen Sichuan - Leshan