Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetShanghai MuseumHet Shanghai museum ligt in het centrum van Shanghai, in People's Square. Het is een groot museum met allerhande objecten die de oude Chinese kunst vertegenwoordigen. De stijl en presentatie van het museum laten de bezoekers oude wijsheid en filosofie zien. Het ontwerp van de ronde koepel en de vierkante basis symboliseert het oude idee van een ronde hemel en een vierkant land.

Shanghai Museum Het museum is verdeeld in elf zalen en drie hallen. De elf gallerijen dekken de meest grote categorieŽn van Chinese kunst: Oud Brons, Oude keramiek, schilderijen, kalligrafie, oude beelden, oud Jade, munten, Ming-en Qing-Meubels, postzegels, en minderheids nationaliteiten.

De bronzen vazen van de Shang en Zhou Dynastie dragen bij aan ons begrip van de antieke beschaving. De meer dan 400 stuks van prachtig brons laten de geschiedenis van de oude bronze kunst zien.

Wat je zoal kan zien in Shanghai Museum : Chinese schilderkunst en kalligrafie in zijn diepe unieke nationale tradities en stijlen. de galerij van de Chinese oude beelden, die zich vooral richt op de boeddhistische sculpturen. Jade, werd zowel in het oude China gebruikt als de decoratie, maar tevens was jade het symbool van welvaart en macht. De Ming-en Qing-dynastie laten de hoogtijdagen van de Chinese meubels zien. De galerij toont een geraffineerde soort tuin als toonbeeld van die tijd. Zelfs een eenvoudige stoel toont er de Chinese cultuur en etiquette.

Wist je dat China een van de eerste landen is die munten gebruikte ? De bijna 7000 stuks in de galerij van de Chinese munten laten de ontwikkeling van de Chinese munt en de groei van de economische uitwisseling tussen China en het buitenland zien.

Zoals een Chinees spreekwoord zegt: het is beter om te zien voor zichzelf dan vele malen te horen. Shanghai Museum verwelkomt bezoekers te zien en te genieten van de Chinese cultuur.

Meer info : Shanghai Museum (engelstalig)