Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetNanjing Road ShanghaiNanjing Road is de belangrijkste winkelstraat van Shanghai en wereldwijd een van de drukste winkelstraten. Nanjing Road omvat Oost Nanjing Road en West Nanjing Road. Maar eigenlijk als er over Nanjing road gesproken word, praat men over de Nanjing Road van vr 1945. Dit is het huidige Oost Nanjing Road (de voetgangerszone).

Nanjing Road is gelegen in het centrum van de stad, en loopt in oost-westelijke richting. Het oostelijke deel bevind zich in het Huangpu District en strekt zich uit van de Bund west naar People's Square. Het westelijk deel begint op People's Square en blijft in westelijke richting lopen tot Jing'an District. Dit gedeelte staat bekend om zijn luxe winkelcentra. Het is 's werelds langste winkelstraat, ongeveer 6 km lang, en trekt meer dan 1 miljoen bezoekers per dag.

Nanjing Road Shanghai China Nanjing Road Shanghai China

De geschiedenis van Nanjing Road kan worden herleid tot het jaar 1851. In die tijd was de naam "Park Lane", die afkomstig is van de Bund te He'nan Road. In 1854, werd deze verlengd tot Zhejiang Road, en acht jaar later, nog eens uitgebreid naar Tibet Road. In 1865, werd de naam officieel door de gemeenteraad geregistreerd als "Nanking Road". In China was dat meestal aangeduid als de Main Road. In 1943 wijzigde de regering haar naam van Nanking Road to East-Nanjing Road, ondertussen de naam van de voormalige West-Nanjing Road. Ze besloten de 2 wegen een algemene naam te geven, 'Nanjing Road' met een totale lengte van bijna 6 km.

Al in het begin van de 20e eeuw waren er 8 grote warenhuizen gevestigd. En de n na de andere franchise winkel werd geopend.

People Square : de weg naar Nanjing Road Shanghai China By Night : Nanjing Road Shanghai China

Als onderdeel van het plan voor de ontwikkeling werd Nanjing Road in 2000 gereconstrueerd als een voetgangerszone. De breedte is ongeveer 28 meter en de totale lengte is 1200 meter, dat zich uitstrekt van Henangzhong Road tot Xizangzhong Road.