Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetMagneettrein Maglev ShanghaiMagneettrein Maglev ShanghaiDe Maglev is een supersnelle trein, ook wel magneettrein genoemd, die je aan snelheden van meer dan 400 km⁄u van de luchthaven in Shanghai (Pudong) naar het centrum brengt. Let wel! Sommige trajecten rijdt de trein slechts 300 km⁄u en andere trajecten rijdt de trein 430 km⁄u. Dus als je wil 'snellen', kijk dan goed na voor welk tijdstip je boekt.

De Maglev-trein brengt je van Shanghai Pudong (de luchthaven) naar het metro-station op Longyang Road (metro-lijn 2), en omgekeerd. Elke 15 minuten vertrekt er een trein vanuit elk station. De treinuren van de magneettrein :

  • Longyang Road Station : eerste trein om 06u45 en laatste trein om 21u40.
  • Pudong Airport Station : eerste trein om 07u02 en laatste trein om 21h42.

Magneettrein Maglev ShanghaiHet was Hermann Kemper die in 1992 een patent ontving voor magneet-technologie. De Maglev in Shanghai werd geingeneerd door een duits bedrijf in juni 2000. De constructie begon in Maart 2001 en was operationeel op 31 december 2002. Momenteel is Japan volop bezig met het ontwikkelen van een Maglev die maar liefst 500 km⁄u haalt.Je kan meer lezen over de Maglev, praktische info vinden en tevens een filmpje van de Maglev in aktie zien : Maglev Officiele Site (engelstalig)