Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetFranse Concessie Shanghai (French Concession)De Franse Concessie is het gebied van Shanghai dat ooit is toegewezen aan de Fransen. De centraal gelegen Huaihai Road is tegenwoordig een drukke winkelstraat. Maar de met bomen omzoomde lanen, en hun vele herenhuizen stralen nog steeds de Oostelijke Parijse sfeer uit.

Xintiandi (in de buurt van Metro Huangpi Nanlu) is een populaire plek voor jongeren, met name bij de goed verdienende yuppies. Het is een plek waar je een heleboel restaurants en clubs vind. Naast deze pubs zie je ook een aantal traditionele gebouwen in de typische architecturale stijl van Shanghai (Shikumen). Deze gebouwen stralen een unieke, europees-chinese mix uit. Er is een klein en leuk museum, waarin de configuratie en het interieur van een herbouwd Shikumen huis uit het jaar 1930 te zien is.

Franse Concessie Shanghai China De Oude Franse Concessie is gelegen tussen Julu Lu en Huai Hai Lu. De straten worden er gesierd door oude bomen en lokale Shanghainese drukte, gecombineerd met een groeiend aantal trendy boetieks en restaurants. Chang Le Lu en Xin Le Lu zijn de plaatsen waar je kleine designers met hun kledingwinkels kan vinden. De oude Franse straatjes zijn heerlijk om even te ontglippen aan de hele drukke straten. U kunt het gebied verkennen tussen Julu Lu in het noorden en Huai Hai Lu dat in het centrum van de Franse Concessie ligt, in het zuiden bevind zich Mao Ming. De interessante architectuur is gebouwd met geld vanuit Frankrijk en Belgie en tonen de gemixte Chinees-Europese stijlen.