Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetBund ShanghaiBund ShanghaiDe Bund, ook wel de Zhongshan Road genoemd, is een leuke wandelstraat die langs de rivere ligt. Een icoon dat reeds honderden jaren Shanghai symboliseert. De Bund begint bij de Baidu brug en loopt naar het oosten tot Jinling Road. De totale lengte van de Bund is 1500 meter. Als u wandelt langs de Bund kunt u aan de andere kant de Oriental Pearl TV Tower en de Jin Mao tower zien. Als 1 van de top 10 attracties in Shanghai is de Bund echt een mooie en bijzondere plaats en zeker een bezoekje waard.

De nieuw gebouwde Vloed Controle Bank die ervoor zorgt dat de Bund niet kan overstromen; het plein met het standbeeld van maarschalk Chen Yi; de cenotaaf op het kunstmatig aangelegde eiland dat staat voor de menselijke helden; de groene rivier, de electronische waterval en de grote murale kerving zijn allemaal vertegenwoordigers van de Bund.

Bund Shanghai Aan de westzijde van de Bund bevinden zich 52 verschillende gebouwen in verschillende architecturale stijlen zoals: Gothic, Barok, Romaans, Classicisme en de Renaissance. De bund was het centrum van Shanghai's politiek, economie en cultuur honderden jaren geleden. Er werden consulaten, banken, bedrijven en kantoren van diverse landen gevestigd. Hierdoor heeft de Bund deze kunstige gebouwen, alhoewel ze niet werden ontworpen door dezelfde persoon of in dezelfde periode is het bouwundig patroon vergelijkbaar.