Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetVerwachtingen Hotels ChinaWat mag ik verwachten van een 3, 4 of 5-sterren hotel in China ? Het classificatie-systeem van hotels in China is anders dan in andere landen. Er kan zelfs een groot verschil zijn vergeleken met hotels in Europese landen.

In principe mogen enkel de 3, 4 en 5-sterren hotels buitenlandse gasten ontvangen. Jeugdhuizen krijgen in principe geen vergunning om buitelandse gasten te ontvangen, evenals 1-ster en 2-sterren hotels in China. Wij raden u alvast aan om minstens in een 3-sterren hotel te verblijven.

In de grote steden kan je degelijke, maar ook minder goede 3-sterren hotels vinden. Met minder-goede 3-sterren hotels, bedoelen we hotels die wat minder hygienisch zijn. Sommige drie-sterren hotels kunnen een vuile indruk nalaten. Niettegenstaande, sommige 3-sterren hotels in China zijn best wel aangenaam om te verblijven. De algemene regel is : een vier-sterren hotel in China voldoet meestal aan de hygienische normen die wij ons voorhouden.

Er is een criteria voor 4-sterren en 5-sterren hotels dat zegt dat een bepaald percentage van het hotelpersoneel engels dient te spreken. In de realiteit is dit weer heel anders ; in sommige 4-sterren hotels spreekt men zelfs helemaal geen engels aan de receptie. Het ligt voor de hand dat in de grotere steden men al sneller engels spreekt in de hotels in China.

In de minder ontwikkelde gebieden kan u soms een verrassing te wachten staan in uw hotel : een toilet ingebouwd in de vloer, een gedeelde douche, lits jumeaux (bedden boven elkaar), etc. Soms ook een positieve verrassing : in de meer ontwikkelde steden kan het zelfs zijn dat u belandt in een 3-sterren hotel met een pc op de kamer.

De dienstverlening of "service" is niet altijd even schitterend en hangt weer af van hotel tot hotel. Als je bijvoorbeeld zou vragen naar een extra kussen, kan het best zijn dat ze dit helemaal weigeren te brengen. Aan de andere kant is men in sommige hotels dan weer super-vriendelijk. In sommige 5-sterren hotels wordt het personeel zelfs opgeleid om de namen van klanten te onthouden, maar dat is dan weer uitzondering op de regel.

Weet ook dat niet alle hotels een haardroger ter beschikking hebben, dus die neemt u best vanuit Nederland of Belgie mee.

Het is een gewoonte dat u een waarborg betaald bij het inchecken in uw hotel. Meestal verwacht men dat u de waarborg cash betaald en een kredietkaart is meestal niet geldig als waarborg. U vraagt best een bewijsje, zodat u bij het uitchecken de waarborg kunt terugvorderen.

Het beste advies omtrent hotels in China dat we u kunnen geven, is : zoek goed voor u een hotel in China boekt en lees de verslagen van hotelbezoekers na. U kan ons uiteraard een mailtje sturen voor een prijsopgave. Wij zijn gevestigd in China en kunnen u interessante tarieven bieden : prijsopgave vragen voor hotel China.