Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetHoe neem ik de trein in China ?Eerst en vooral koop je een treinticket aan de balie. Let wel, niet elke bediende spreekt engels, temeer als u in afgelegen gebieden of kleinere steden de trein wil nemen, en zelfs in de grotere steden gebeurt het dat men geen engels kan of wil spreken. Tevens controleer je best of de loketbediende het juiste ticket heeft afgegeven. Als je liever zeker bent van je traject, dan kan je treintickets bestellen : treintickets voor China. Wij leveren dan je ticket af in je hotel in China.

Een treinticketje in China ziet als volgt uit :
Hoe neem ik de trein in China ?
Zoals je kan zien vertrekt deze trein van Xi'an en gaat de trein naar Shanghai. Let wel! De meeste grote steden hebben 2 of zelfs meer treinstations. Meestal worden deze aangegeven door "Shanghai Zuid" of "Peking West". Je kan het best je ticketje tonen aan de taxi-bestuurder zodat hij je naar het juiste treinstation kan brengen.

Het treinnummer kan je terugvinden net boven de pijl : T166. De eerste letter van het treinnummer geeft het type trein aan : ofwel een stoptrein, een rechtstreekse trein of een sneltrein.

Je kan tevens de vertrekdatum zien op dit ticket (11 april 2007) met vertrek om 21u50.

De zitplaatsen of bedden in de treinen in China zijn genummerd ; je krijgt dus een vaste plaats toegewezen. Voor dit treinticket, is de zitplaats voorzien in wagon nummer 05 en zitplaats nummer 015. Er zijn meestal 2 types zitplaatsen : hardseat en softseat (spreekt voor zich). En indien u de nachttrein neemt, dan zijn er 2 slaaptypes beschikbaar : hardsleeper en softsleeper. Hardsleeper is meestal een open kabine met zes bedden (tevens met een relatief zachte matras). Softsleeper is meestal een gesloten kabine met 4 bedden. Een bed onderaan is meestal duurder dan een bed bovenaan.

Het treinspoor zoeken in China
Eenmaal u een treinticketje heeft, zoekt u het juiste spoor aan de hand van uw treinnummer. Het treinnummer bestaat meestal uit een letter, gevolgd door een cijfer. De sporen en de treinnummers worden getoond op de schermen in het treinstation. Meestal wordt uw bagage gecontroleerd met een scanner (zoals op de luchthaven) aan de ingang van het treinstation of aan de ingang van de wachtzaal. U plaatst uw bagage op de band.

Eenmaal aangekomen in de wachtzaal dient u... te wachten. Meestal worden de deuren naar het spoor enkele minuten voor aankomst van de trein geopend. Eenmaal u de juiste treinwagon heeft gevonden (iedere wagon is genummerd, hetzij in verf, hetzij op een digitaal schermpje op de wagon), dan zoekt u naar uw zitplaats of bed.

Vanaf nu is het lekker genieten tot u op uw bestemming aankomt.