Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetTijdsverschil in ChinaNederland - Amsterdam
Belgie - Brussel

China - Beijing
China - Shanghai
China - Hong Kong

AM (Ante Meridiem) = Nacht & Ochtend (00u00 - 12u00)
PM (Post Meridiem) = Namiddag & Avond (12u00 - 24u00)De tijdszone in China is GMT+8, terwijl de tijdszone in Belgie en Nederland GMT+1 is tijdens de wintermaanden ('winteruur'). In Belgie en Nederland voegen we een uurtje toe in de zomermaanden ('zomeruur') en zitten we eigenlijk op GMT+2. Het tijdsverschil met China hangt dus af van het zomeruur of winteruur :
- In de zomer : GMT+2 - GMT+8 = 6 uur verschil. Dat maakt dat het in China 6 uur 'later' is ten opzichte van Belgie en Nederland (u telt 6 uren op bij uw tijdstip en u weet hoe laat het is in China).
- In de winter : GMT+1 - GMT+8 = 7 uur verschil. Dat maakt dat het in China 7 uur 'later' is ten opzichte van Belgie en Nederland (u telt 6 uren op bij uw tijdstip en u weet hoe laat het is in China).

Het veranderen van de klok in Nederland en Belgie gebeurt ieder jaar op een andere datum. Meestal komt er een uurtje bij omstreeks eind maart (van winteruur naar zomeruur) en omstreeks eind oktober gaat er een uurtje af (van zomeruur naar winteruur).