Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetHospitalisatie en Ziekenhuis in China - NoodnummersTelefoonnummers van de nooddiensten - Noodnummers China
110 : Politie
120 : Medisch noodgeval
Het algemeen noodnummer in China is in principe '110'. Hiermee wordt u verbonden met de politie.


Stappen die u dient te ondernemen bij een medische noodgeval :
1. Uiteraard de nooddienst '120' raadplegen en ervoor zorgen dat uw medische toestand stabiel is. U vraagt best aan de ambulancier om naar een prive-ziekenhuis getransporteerd te worden daar u voor verassingen zou kunnen te staan komen bij de ziekenhuizen van de chinese overheid. Geef duidelijk aan aan de ambulancier of u allergisch bent voor bepaalde geneesmiddelen.
2. Uw reisverzekering contacteren opdat men een dossier kan openen. U kan navragen of u kan gerepatrieerd worden.
3. Contacteren van de Nederlandse of Belgische ambassade in China : ambassades van China
4. Uw hotelier of reisagent verwittigen opdat men uw hotelboekingen en reisschema kan aanpassen.
5. Contacteren van familie en⁄of vrienden : telefoneren vanuit China


Het verschil tussen prive-ziekenhuis en ziekenhuis van de chinese overheid:

  • In een prive-ziekenhuis spreekt het medisch personeel meestal engels. In ziekenhuizen van de overheid spreekt men normaal gezien geen engels.
  • In een prive-ziekenhuis zijn de dokters meestal internationale dokters, wat betekent dat zij een degelijke medische opleiding hebben genoten.
  • In een prive-ziekenhuis in China zullen verpleegsters en dokters u graag verderhelpen. In een overheids-ziekenhuis in China kan u zich aan uw lot overgelaten voelen.
  • De infrastructuur en hygiene in een prive-ziekenhuis zijn optimaal en volgens de standaarden die wij gewoon zijn. In een ziekenhuis van de overheid zal u dikwijls in een bed zonder kussen of deken belanden, en tevens samen met vele andere patienten in diezelfde kamer liggen.
  • Een prive-ziekenhuis is dikwijls duur vergeleken met ziekenhuizen van de overheid. Wat maakt dat overheidsziekenhuizen in China dikwijls overbevolkt zijn.
Belangrijk! Contacteer uw reisverzekering voor afreis en kijk even na of zij de kosten van een opname in prive-ziekenhuizen dekken.

Huisdokters en huisbezoek van een dokter bestaat in China in principe niet. Voor een medisch onderzoek of een eenvoudige dokters-consultatie in China gaat u best naar het ziekenhuis.