Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetNummers in China en Chinese CijfersDe nummers in China die geluk brengen zijn de nummers 6 en 8. Het nummer zes wordt uitgesproken als liu en betekent zoveel als vlot of een goed leven vol geluk. Het nummer acht staat voor winst maken. Vandaag de dag geloven de chinezen nog steevast in de betekenis van de nummers : bij het aanschaffen van een telefoonnummer of een nummerplaat ; sommige chinezen hebben handenvol geld over voor een nummerplaat of telefoonnummer met de nummers 6 en 8.

Nummers die minder geluk brengen zijn meestal de onneven nummers. De chinezen denken dat goede dingen altijd uit twee bestaan. Niettegenstaande, het is beter om geen begrafenis te plannen op de tweede dag van de maand. De betekenis hiervan is dat droevige gebeurtenissen op de tweede dag van de maand tweemaal zullen plaatsvinden.

Het nummer 3 in China, uitgesproken als san, klinkt in het chinees hetzelfde als het woord ontbinding. Chinezen vermijden verjaardagsfeestjes en trouwen op de derde dag van de maand.Nummers in China, een mens zou het bijna geloven

Het nummer 4 si stond in het verleden voor evenwicht, maar vandaag betekent het in China zoveel als dood. Huisnummers zul je zelden het nummer 4 zien dragen in China. De meeste gebouwen in China hebben zelfs geen vierde verdieping.

In China is het nummer 7 geen geluksbrenger voor de getrouwde vrouw. Er bestaat in China zoiets als de zeven dodelijke zonden en in het oude Yangzhou wordt de vrouw die de 7 regels niet naleeft (zoals roddelen, niet respecteren van de ouders, promiscu´teit, etc.), deze vrouw zal scheiden.

De nummers 9 en 13 zijn al evenmin geluksbrengers in China.

Het nummer 250 is een grove belediging in sommige plaatsen in China. Als je iemand met 250 naroept, dan betekent dat letterlijk je bent de helft van de helft (terwijl 1000 als vol wordt aanzien).