Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetChinese UitvindingenDe kruiwagen is uitgevonden in China De kruiwagen is een handig transportmiddel voor de intrede van de meer modernere transportmiddelen. Het werd voornamelijk gebruikt in het noorden van China als vervangmiddel van de ezel. In het verleden was de kruiwagen gemaakt van hout, evenals het wiel. De eerste kruiwagen had slechts een enkel wiel, maar later werd tevens een kruiwagen ontworpen die bestond uit twee wielen. Dit type kruiwagen werd meestal bestuurd door voort te trekken in plaats van te duwen. Later werden er zelfs kruiwagens ontworpen die voortgestuwd werden door de wind, een kruiwagen met een zeil. De uitvinder hiervan was Zhuge Liang. De kruiwagen werd voornamelijk gebruikt in gebergtes. Gedurende de periode tussen 1946 en 1949 was er een veldslag in China die dankzij de hulp van kruiwagens leidde tot een overwinning.

Het buskruit is uitgevonden in China Het buskruit : De Chinese taoist-alchemisten waren de belangrijkste kracht achter de vroege uitvinding van het buskruit. De keizer Wu Di uit de Han Dynastie financierde het onderzoek van alchimisten naar de geheimen van het eeuwige leven. De alchimisten experimenteerden met de zwavel en de salpeter. De alchemist Wei Boyang schreef het Boek van Kinship van Drie detaillerend de experimenten die door de alchimisten worden gemaakt. Tijdens de Tang Dynastie (8ste eeuw) werden zwavel en salpeter voor het eerst gecombineerd met houtskool, dat creerde Huoyao of buskruit. Niet echt een substantie die het eeuwige leven aanmoedigde, echter, het buskruit werd gebruikt om huidziekten te genezen en als ontsmettingsmiddel, tevens werd het als bestrijdingsmiddel tegen insecten gebruikt vooraleer het als wapen werd gebruikt.

Andere uitvindingen afkomstig uit China : Het papier (niet te misleiden van Papyrus dat afkomstig is uit Egypte) en het kompas