Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetChinese TheeChinese groene thee
Chinese groene thee is licht en verfrissend. Chinese groene thee helpt bij het voorkomen van kanker, verlaagt cholesterol en bloeddruk, versterkt het immuunsysteem, voorkomt holten, vermindert stress en regelt het oud-worden.

Chinese zwarte thee
Chinese Thee China Chinese zwarte thee smaakt dik en robuust. Thee kenners waarderen chinese zwarte thee als een drank met verschillende kwaliteiten. Chinese zwarte thee heeft een rijke en heerlijke smaak. Regelmatige consumptie van Chinese Zwarte thee kan de kans op een beroerte verkleinen.

Chinese Oolong thee
Bloemige zoete geur gecombineerd met een aangename, zoete afdronk. Chinese Oolong thee verhoogt de energie in uw lichaam, bevordert de stofwisseling en controleert zwaarlijvigheid.

Pu-erh thee
Pu-erh staat bekend om zijn geneeskrachtige kwaliteiten. In tegenstelling tot andere theesoorten, de Pu-erh smaakt beter naargelang de leeftijd van de thee. De smaak van Pu-erh thee wordt vaak omschreven als aarde.

Chinese witte en gele thee
Chinese witte en gele thee zijn licht, soepel en broos. Zij zijn de minst verwerkte thee, lichtjes gestoomd en gedroogd, waarbij het dicht bij zijn natuurlijke smaak staat. Recente studies hebben aangetoond dat deze thee meer anti-oxidanten voor kanker-bestrijding bevat dan andere thee.

Chinese kruidenthee
Op zoek naar een cafe´ne-vrij alternatief ? Probeer Chinese kruidenthee. Chinese kruidenthee helpt u om lichaam en geest te ontspannen en te vernieuwen.

Chinese Thee China China TheeDe productie van thee in China
Een thee-plant moet ongeveer vijf jaar groeien vooraleer de thee-bladeren geplukt kunnen worden. Vanaf zijn dertigste verjaardag is de thee-plant te oud om nog goede thee the produceren. Dan wordt de stam afgezaagd zodat nieuwe stammen kunnen groeien uit de wortel van de thee plant. Op deze manier kan de thee plant 100 jaar oud worden.

De grond van thee-boomgaarden wordt vruchtbaar gehouden met soja-boon-cakes. Wanneer een ziekte ontdekt wordt in de thee-tuin, worden de ziek planten verwijderd zodat de ziekt zich niet verder kan verspreiden.

Het seizoen om thee the plukken hangt af van het lokale klimaat en van gebied tot gebied.