Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetChinese KeukenIedereen weet dat de chinezen met stokjes eten. Laat ons eerst een kijkje nemen naar de vier algemene keukens in China :

  • Guangdong: deze chinese keuken is zeer fijn, verse ingredienten, maar tevens insecten, rat en slang. De typische gerechten zijn : slang, kat, kip, etc.
  • Shandong: een chinese keuken die voornamelijk gebruikt maakt van verse zeevruchten. De beste gerechten zijn : kalamaris-eieren, krab, braadkip, etc.
  • Sichuan: gekend om zijn pikante gerechten. Typische gerechten : pikante vis en vleesgerechten, pikante kazen, etc.
  • Huaiyang: zachte smaken in de chinese keuken waarbij belang wordt gehecht aan vorm en kleur. Typische gerechten zijn : vis in zoetzuur, kip met bamboe, aardappelsalade, gestoomde vis, etc.Typische ingredienten van de chinese keuken :

Tofu is afkomstig uit China• Tofu : Het begon allemaal met sojamelk.... In 164 voor Christus, Werd Liu, de kleinzoon van Liu Bang, de eerste keizer van de Westelijke Dynastie Han, was op zoek naar een geneesmiddel. Hij besteedde heel wat geld om deskundigen in Chinese geneeskunde in te huren. Op een reis naar Noordelijke Berg, ging Liu proberen om een elixir te maken door glashelder water en sojabonen te combineren. De bonen werden gemalen met water en zo werd sojamelk uitgevonden. Hun poging om het goedje terug te brengen van de verre reis, maakte dat de sojamelk stremde. Niettegenstaande, de landbouwers vonden het heerlijk en zo noemden zij het Dou Fu of Tofu.

• Rijst : is afkomstig van een moerasplant en heeft dus voldoende water nodig en een temperatuur van 25 tot 30 graden. Er zijn verschillende rijstsoorten : van volle tot halfvolle, witte, rode en bruine, lange en korte, zoete en wilde rijst...

• Noedels : de chinese keuken bereidt tevens vele gerechten met noedels.Typische chinese gerechten :

DumplingsDumplings of Jiaoze : bestaat meestal uit vlees en gesneden groenten omhuld door een stukje deeg. Vlees bestaat meestal uit varken, beef, kip, garnalen en zelfs vis. De meest populaire combinaties zijn : varken met chinese kool, lam met ajuin, prei met eieren, etc. Dumplings worden meestal gekookt ofwel gestoomd. Dumplings zijn een traditioneel gerecht voor Chinees Nieuwjaar. Familie komt dan samen om gezellig dumplings te smullen. De dumplings worden in een sauce gedompelt zoals vinaigrette of soja-sauce.