Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetZomer Paleis Peking (Summer Palace)Het Zomer Paleis (Summer Palace) is gelegen in de westelijke rand van het Haidian-district, ongeveer 15 km van het centrale Peking. Deze tuin is het grootste koninklijke park en is goed bewaard gebleven, en in 1960 werd het door de Raad van State geprezen tot beschermd cultuureel erfgoed van China. Het Zomer Paleis bevat tevens voorbeelden van de antieke kunst met sierlijk landschappen en prachtige constructies. Het Zomer-paleis is een schoolvoorbeeld van de chinese tuin, en wordt gerangschikt bij de meest opmerkelijke en klassieke tuinen van de wereld. In 1998 werd het Zomer Paleis vermeld op de lijst van werelderfgoed van de UNESCO.

Zomer Paleis Peking ChinaHet Zomerpaleis werd gebouwd in de Jin-dynastie (1115-1234) en werd voortdurend uitgebreid. Tegen de tijd van de Qing-dynastie (1644-1911), was het Zomer Paleis een luxe koninklijke tuin vol rust en ontspanning. Oorspronkelijk genaamd 'Qingyi Garden', werd bekend als een van de beroemde 'drie heuvels en vijf tuinen' (Longevity Hill, Jade Spring Mountain, en 'geurige' berg, tuin van de Eeuwige Lente, Tuin van perfectie en Helderheid, Tuin van rust en helderheid, en de Tuin van rust en plezier). Zoals de meeste van de tuinen van Peking, werd de tuin verwoest door een brand veroorzaakt tijdens een inval van de Engelsen en Fransen. In 1888 verduisterde keizerin Dowager Cixi marine-fondsen voor de wederopbouw van de tuin, en ze verandert de naam in Zomer paleis. Na het succes van de revolutie in 1911 werd het Zomerpaleis geopend voor het publiek.

Het Zomer Paleis heeft een oppervlakte van 726,5 hectare, drie-kwart hiervan bestaat uit water. Het Zomer Paleis bestaat uit meer dan 3000 gebouwen : ondermeer paviljoenen, torens, bruggen en gangen.