Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetVerboden Stad Peking (Forbidden City)De Verboden Stad (Forbidden City) was het chinese keizerlijk paleis vanaf het midden van de Ming-dynastie tot het einde van de Qing-dynastie. Het is gelegen in het midden van Peking, China. Al bijna vijf eeuwen, is dit het huis van de keizer en zijn familie, alsmede het ceremoniŽle en politieke centrum van de Chinese regering.

Verboden Stad Peking China Verboden Stad Peking China

De Verboden Stad (Forbidden City) werd gebouwd van 1406 tot 1420. Het complex bestaat uit 980 overlevende gebouwen met 8.707 baaien van kamers en telt maar liefst 720.000 vierkante meter. Het paleis is een voorbeeld van de traditionele Chinese vorstelijke architectuur, en is van invloed geweest op culturele en architectonische ontwikkelingen in Oost-AziŽ en elders. De Verboden Stad werd uitgeroepen tot werelderfgoed in 1987. Het maakt deel uit van de lijst van UNESCO als de grootste verzameling van bewaard gebleven oude houten constructies in de wereld.

Sinds 1924, de Verboden Stad (Forbidden City) is onder de hoede van het Museum Paleis, evanals de uitgebreide collectie van kunstwerken en voorwerpen, gebouwd tijdens Ming-en Qing-dynastie. Een deel van het museum van de voormalige collectie bevindt zich nu in de nationaal museum in Taipei. Beide musea stammen uit dezelfde periode, maar werden verdeeld na de Chinese Burgeroorlog.