Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetTiananmen Plein Peking (Tiananmen Square) en Tiananmen Poort (Tiananmen Gate)Tiananmen Plein (Tiananmen Square) is letterlijk vertaald Plein van de Hemelse Vrede. Tianman is het grote plein nabij het centrum van Peking, China, genoemd naar Tiananmen. Deze poort, gelegen ten noorden, scheidt het plein van de Verboden Stad. Het heeft een belangrijke culturele betekenis : het is de site van verschillende belangrijke gebeurtenissen in de chinese geschiedenis. Ondermeer de Tiananmen Plein-protesten in 1989, waarbij studenten protesteerden voor een meer democratisch China.

Tiananmen Plein Peking ChinaDe Tiananmen Poort (Tiananmen Gate) werd voor het eerst gebouwd in de 1420, tijdens de Ming-dynastie. Op het einde van de Ming-dynastie, vonden zware gevechten plaats tussen Li Zicheng en de vroege Qing-keizers, wat maakte dat de Tiananmen Poort zwaar beschadigd werd. Het Tiananmen Plein was oorspronkelijk ontworpen en gebouwd in Peking in 1651. Later werd het uitgebreid tot zijn huidige omvang (vier maal de oorspronkelijke grootte) en gecementeerd in 1958.

In 1986 vielen britse en franse troepen Peking binnen. De britse en franse invasie besloot om het paleis in brand te steken, in plaats van het Zomer Paleis. De Qing keizer ging uiteindelijk akkoord om de troepen controle te geven over het gebied.

Te midden van het Tiananmen Plein (Tiananmen Square) vindt je een granieten monument. Dit monument werd gebouwd in 1952 ter ere van de Helden. Het script op dit monument gegraveerd, werd geschreven door voorzitter Mao.