Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetMing Graven Peking (Ming Tombs)50 kilometer ten noordwesten van Peking City liggen de Ming Graven : de mausolea van 13 keizers van de Ming-dynastie (1368 - 1644). De Ming Graven zijn perfect bewaard, zoals de necropolis van elk van de vele keizers. Door zijn lange geschiedenis, vorstelijke en ge´ntegreerde architectuur, hebben de Ming Graven een grote culturele en historische waarde. De indeling en opstelling van alle dertien graven zijn zeer vergelijkbaar, maar verschillen in grootte en in complexiteit op gebied van structuur.

Ming Graven Het graf van keizer Zhu Di was oorspronkelijk gebouwd als enige Changling. Dit is het mooiste van de Ming Graven. De opvolger van twaalf keizers hadden hun graven gebouwd rond Changling.

Alleen de Changling en Dingling graven zijn open voor het publiek. Changling, de chef van de Ming-graven, is de grootste in omvang en is volledig bewaard gebleven. De totale interne ruimte van het hoofdgebouw is 1956 vierkante meter. Er zijn 32 grote posten, en de grootste zijn ongeveer 14 meter hoog. De vierde zoon van keizer Zhu Yuanzhang werd hier begraven. Het Lingsi Paleis verdient een bezoek. Dit is uniek omdat dit het enige paleis is, gemaakt van kamfer hout. Dit paleis is ongeveer 1956 vierkante meter groot. Het plafond is kleurrijk beschilderd en ondersteund door zestien vaste kamfer posten. De vloer is versierd met gouden bakstenen.

Ming GravenIn tegenstelling tot Changling, Dingling bevindt zich onder de grond en is ongeveer 27 meter diep. Het is het mausoleum van keizer Zhu Yijun, de dertiende keizer die de troon bezette tijdens de Ming-dynastie. De belangrijkste kenmerken zijn de stenen brug, Soul Tower, Baocheng en de ondergrondse kamers. Het volledige gebouw is gemaakt van steen. De Soul Tower staat symbool voor het geheel van Dingling en zij vormen de ingang van de ondergrondse kamers. De gele geglazuurde tegels : de bogen, balken en kolommen zijn alle gehouwd uit steen, en kleurrijk geschilderd. De hele constructie is stabiel en een mooi schouwtafereel !