Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetHemel Tempel Peking (Temple of Heaven)De Hemel Tempel (Temple of Heaven) is de moeite waard om te bezoeken. Het is veel groter dan de Verboden Stad en kleiner dan het Zomer Paleis, met een oppervlakte van ongeveer 2.700.000 vierkante meter. De tempel werd gebouwd tijdens de Ming-dynastie voor offerandes aan de hemel. Net de Chinese keizers zichzelf 'de zoon van de Hemel' noemden, durfden ze hun eigen woning, 'Verboden Stad', niet groter te bouwen dan de Hemel.

De Hemel Tempel (Temple of Heaven) is omsloten met een lange muur. Het noordelijke deel van de muur is een halfronde symboliseert de hemel en het zuidelijk plein symboliseert de aarde. Het noordelijke deel is hoger gelegen dan het zuidelijke deel. Dit ontwerp toont aan dat de hemel hoog is en de aarde laag en het ontwerp komt tot uiting adhv. het oude Chinees denken : De hemel is rond en de aarde is vierkant.

Hemel Tempel Peking ChinaDe Hemel Tempel (Temple of Heaven) wordt gedeeld door twee muren, omsloten in het binnenste en het buitenste deel. De belangrijkste gebouwen van de Tempel bevinden zich op de zuidelijke en noordelijke uitersten van het binnenste gedeelte.

Het rondvormige altaar heeft drie lagen terrassen met wit marmer. Tijdens de Ming-en Qing DynastieŽn brachten de keizers offers aan de Hemel, telkens op de dag van de winter-zonnewende. Deze ceremonie werd gehouden om de Hemel te danken, in de hoop dat alles goed zou zijn in de toekomst.

De Drie Echo Stenen bevinden zich buiten de poort. Als u roept naar de kluis, terwijl u op de eerst steen staat, hoort u 1 echo. Als u op de tweede of derde steen staat, hoort u respectievelijk twee of drie echo's.