Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetChinese MuurChinese Muur ChinaDe Chinese Muur is een van de grootste wonderen van de wereld en behoort tot het werelderfgoed van de UNESCO. Net als een reusachtige draak, gaat de Chinese Muur op en neer in woestijnen, graslanden, bergen en plateaus, en strekt zich uit over ongeveer 6.700 kilometer, van oost naar west China. Met een geschiedenis van meer dan 2.000 jaar zijn een aantal delen van de Chinese Muur verwoest, of zelfs helemaal verdwenen. De Chinese Muur is nog steeds een van de bezienswaardigheden die mensen van over heel de wereld aanspreken, en dit vanwege haar architectonische grandeur en historische betekenis.

De geschiedenis van de Chinese Muur brengt ons naar de Qin, Han en Ming-dynastie. De Chinese Muur is oorspronkelijk gebouwd als een defensieve versterking van de drie staten: Yan, Zhao en Qin. De bouw van de Chinese Muur zette zich voort in latere dynastieŽn. In feite is het bouwen van de Muur begonnen om onafhankelijke wanden voor de verschillende staten neer te zetten. De volledige Chinese Muur kwam pas tot stand tijdens de Qin-dynastie. Keizer Qin Shi Huang slaagde erin om de muren met elkaar te verbinden tijdens de aanval van de Hunnen in het noorden, na de hereniging van China. Sindsdien heeft de Chinese Muur gediend als een monument van het Chinese volk.

De bouw van de Chinese Muur is verbazingwekkend. Een groot leger van mensen, dat was samengesteld uit militairen, gevangenen, en de plaatselijke bevolking, bouwde de muur. De bouw toont het resultaat van de wijsheid en de volharding van het Chinese volk. De Chinese Muur is niet alleen een muur, maar een verdedigingsproject, bestaande uit talloze passen, wachttorens en blokhutten. Ongeveer 1.000.000 soldaten bewaakten de muur. De belangrijkste militaire officieren waren gestationeerd in garnizoen-steden, terwijl de minder belangrijke ambtenaren en soldaten gestationeerd waren in kleinere forten. De elf garnizoenen werden opgericht langs de muur met het oog op bewaking. De gemiddelde hoogte van de Chinese Muur is 3,3 meter, en de gemiddelde breedte is ongeveer vijf meter. In de lagere, vlakke gebieden werd de muur hoger gebouwd en meer verdedigingslijnen werden toegevoegd. In de hoge bergen was de muur een beetje lager om te besparen op de menselijke en financiŽle kosten.

China Muur Vandaag de dag heeft de Chinese Muur enkel nog een toeristische functie. Als u de Chinese Muur wenst te bezichtigen, gaat u best naar Simatai, 110 km ten noordoosten van Peking. Dit deel van de Chinese Muur is de beste keuze, want het is nog steeds in zijn originele staat, zonder zich ontwikkeld te hebben tot een populaire toeristische trekpleister.