Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetPekingPeking, de Olympische Spelen in 2008 vinden plaats in PekingAls u op de hoogte bent van de Olympische Spelen, dan moet u zeker en vast gehoord hebben van Peking. Sinds 2001 is Peking aangewezen voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2008. Peking als hoofstad van China, en tevens strategische baken voor China heeft heel wat bijgedragen tot de chinese geschiedenis. Peking werd ongeveer 2000 jaar geleden opgericht en is gedurende de laatste 700 jaar de hoofdstad van China. De rol van deze metropool gaat van politiek, cultuur tot industrie van China. PekŪng is de tweede grootste stad van China, met Shanghai als grootste stad.

Peking, de Olympische Spelen in 2008 vinden plaats in PekingBeijing of Peking, heeft vele naamsveranderingen ondergaan. Het woord Jing kwam steeds terug in de naam, wat zoveel betekent als koning in het chinees. De oudste resten van menselijke bewoning in de stad Peking zijn te vinden in de grotten van Dragon Bone Hill dichtbij het dorp van Zhoukoudian in Fangshan-district, waar de Peking-mens leefde. Homo erectus fossielen uit de grotten dateren van 230.000 tot 250.000 jaar geleden. Paleolithische homo sapiens leefden eveneenser ongeveer 27.000 jaar geleden.

Peking is gelegen op het noordelijke punt van de Noordelijke China Vlakte, die opent naar het zuiden en oosten van de stad. Bergen in het noorden, westen en noordwesten vormen het schild van de stad en tevens het noorden van China's agrarische kernland van oprukkende steppen-woestijn.

Een welbesproken thema als het gaat over Peking is de luchtverontreiniging. De mate van luchtverontreiniging op een gemiddelde dag in Peking is bijna vijf keer boven de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. China is zeer inefficiŽnt in het gebruik van kolen, wat zorgt voor de grootste vervuiling.


Rondreizen Peking