Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetHangzhouHangzhou is de hoofdstad van de provincie Zhejiang (en niet Shanghai) en haar politieke, economische en culturele centrum. Met haar beroemde natuurlijke schoonheid en het cultureel erfgoed, is Hangzhou een van China's belangrijkste toeristische plaatsen.

De stad Hangzhou, het zuidelijke eindpunt van het Canal Grande, ligt aan de benedenloop van de Qiantang rivier in het zuidoosten van China, een superieure positie in de Yangtze Delta en slechts 180 kilometer van Shanghai. Hangzhou heeft een subtropisch klimaat, een moesson type met vier duidelijk onderscheiden seizoenen.

Hangzhou, hemel op aardeWest Lake is ongetwijfeld het bekendste onderdeel van Hangzhou. In dit natuurgebied vindt men : Solitary Hill, het Mausoleum van generaal Yue Fei, de Zes Harmonies Pagoda en de Ling Yin Temple. Dit zijn waarschijnlijk de meest bezochte bezienswaardigheden.

Een aantal van de nationale musea kan worden gevonden in Hangzhou, die tevens vertegenwoordiger is van de Chinese cultuur. Voorbeelden zijn het Nationaal Museum Silk en Tea Museum. Samen met de andere musea in Hangzhou, bieden zij een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de chinese traditionele producten.

Hangzhou zonsondergang bij West LakeEen van de belangrijkste onderdelen van de reis is het proeven van lokale lekkernijen. Hangzhou gerechten worden opgemerkt voor hun uitgebreide voorbereiding, de verfijnde keuken en verfrissende smaak. Veel lokale specialiteiten zullen ervoor dat uw reis een culinaire ervaring wordt. We raden u Beggar's Chicken (een kip in gebakken klei), West Lake Fish in Sweet Sour Bron (azijn gecoate verse vis gevangen uit het meer), Dongpo Varkensvlees en gefrituurde garnalen met Longjing thee.

De winkelcentra in Hangzhou zijn spannend en handig. Reizigers en toeristen gaan graag naar Qing Hij Fang Street. Het is een van de meest beroemde en historische straten van de stad. Shoppers zullen bewondering hebben voor de antieke gebouwen, terwijl de aankoop van items uit een breed scala van lokale goederen zoals zijde, thee of misschien een zijde parasol. Dit zijn slechts enkele van de items die er te vinden zijn.

's Avonds heeft Hangzhou heel wat te bieden : de teehuizen en diverse soorten pubs zijn beide rijkelijk en populair. Kiezen voor een uitzicht op West Lake voor een aangename chat in het bijzijn van een kopje thee is zeker ontspannend en verfrissend.

Hoewel veel van de oude stad, dat was de hoofdstad van de Zuidelijke Song-dynastie, werd vernietigd tijdens de Taiping Opstand in het midden van de negentiende eeuw, is het huidige Hangzhou een modern en levendig economisch centrum. Hangzhou biedt een basis voor vele getalenteerde en geschoolde mensen. Niettegenstaande, dankzij de unieke plaats en tevens dankzij West Lake blijft het genieten van de vele voordelen van de natuurlijke omgeving. Niet alleen werd Hangzhou telbare malen vermeld in geschriften door de 13e eeuwse ontdekker, Marco Polo. Ook andere dichters werden ge´nspireerd door Hangzhou en West Lake : zoals Bai Juyi en Su Dongpo. Er kan geen twijfel over bestaand dat een bezoek aan Hangzhou en West Lake een onvergetelijke ervaring is.


Rondreizen Shanghai