Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetDaliDaliDali ligt ten noordwesten van de provincie Yunnan, 186 km ten noordwesten van Kunming. Dali is omgeven door bergen in het oosten, westen en zuiden, en centraal gelegen : het Erhai Lake. In Dali vindt u maar liefst 25 etnische minderheden, deze vormen een uniek cultureel erfgoed midden in het gebied van de schilderachtige omgeving.

Cangshan Mountain en Erhai Lake zijn geprezen als Dali's belangrijkste landschappen. De meeste attracties in Dali liggen tussen deze twee bezienswaardigheden, zoals de Butterfly Spring en de drie Pagodas van Chongsheng Tempel. Etnische minderheden hebben Dali bewoond sinds generaties, de meerderheid van de bevolking in Dali vindt haar roots in de Bai Minority (65%). De gewoontes van de etnische minderheden brengen charme in het dagelijks leven van Dali. Elk voorjaar, brengen feesten en festivals de stad tot leven. Feesten zoals het Street Festival en de Butterfly Fest bieden uitstekende mogelijkheden om meer te leren over folklore en lokale gewoontes.

4.000 jaar geleden, vestigden de voorouders van de Bai mensen zich in het gebied Dali. Door de eeuwen heen, bleef Dali de tussenpersoon op het gebied van economie en cultuur tussen het oude China en andere landen zoals India. De resten van Dali Tai Hij en oude stad van Dali getuigen van duizenden jaren van historische veranderingen. Samen met de binnenstad van Xizhou en de Zhoucheng Village, tonen de oude steden in Dali het beste van de folklore en van het dagelijkse leven binnen de Bai Minority.

Vandaag de dag is Dali een stad die geschiedenis combineert met moderne eenvoud. Het is opgedeeld in twee gebieden : de oude stad en de nieuwe wijk (gekend als Xiaguan). Oude gebouwen, stadsmuren en de oude stadsgracht zijn de meest bezochte sites. De populaire Foreigners Street in de oude stad trekt bezoekers aan : handwerk en lokale culinaire delicatessen kan je overal terugvinden. Xiaguan, is gelegen ten zuiden van de oude stad, het is de thuishaven van de regering van de Dali Bai autonome prefectuur. Hier vindt men voornamelijk hotels, openbare pleinen en winkelcentra.

Door de jaren heen is er een grote stijging van de levensstandaard merkbaar in Dali. Vandaag de dag is Dali een toeristische bestemming vol van comfort op het gebied van transport en openbare voorzieningen, deze maken Dali toegankelijk voor bezoekers uit binnen-en buitenland.


Rondreizen Dali