Home Reizen Tickets Reisgids Over Ons Contact

   Aanbod Reizen China
   Tickets China
   Extra Info China

   Yangshuo
   Sichuan
   Shanghai
   Peking
   Xi'an
   TibetChongqingChongqingChongqing is een havenstad en is gelegen in de bovenloop van de Yangtze-rivier, daar waar de Yangtze en Jialing rivieren samenvloeien. Met een oppervlakte van 82400 vierkante kilometer, grenst Chongqing aan de provincies Hubei, Hunan, Guizhou, Sichuan en Shaanxi. Naast de Han, de meerderheid van de 30,9 miljoen inwoners, wonen tal van etnische groepen in Chongqing, zoals de Yi, Tibetanen, Miao, Qiang, U en Tujia.

ChongqingSinds de oprichting van Chongqing, ongeveer 3000 jaar geleden, heeft deze stad verschillende namen gedragen : Jiangzhou, Yuzhou, en Gongzhou. Sinds de Qin-dynastie, hebben vele dynastieŽn er hun administratieve instellingen opgericht. Chongqing ligt naast de Yangtze Rivier, de Gouden River, en symboliseert de verschillende beschavingen van de Yangtze River, evenals de bakermat van de Bayu cultuur.

Vandaag de dag is Chongqing een moderne stad, en is in China de vierde administratieve regio na Beijing, Shanghai en Tianjin. Binnen de grenzen van Chongqing is een schat aan water reserves, mineralen, dichte bossen en overvloedige flora en fauna te vinden. Dankzij de bouw van de immens grote Three Gorges Dam, is Chongqing een reuze toeristische attractie geworden, en heeft het zich ontpopt tot een commerciŽle stad.

ChongqingChongqing trekt bezoekers aan uit binnen- en buitenland, ondermeer voor haar culturele erfgoed en andere toeristische attracties. De stad is het uitgangspunt voor de Yangtze Rivier Cruise, die verkent de schitterende natuur rondom de Three Gorges. Andere aanraders zijn : de Dazu, tal van waardevolle kunstwerken gesneden tijdens de negende eeuw, de Gouden Boeddhistische Berg, een rijk archief van verschillende dieren en planten, en de visserstad.

ChongqingChongqing is beroemd om zijn pikante Sichuan keuken en wereldberoemde Hotpot-gerechten. De verkopers op straat, alsmede restaurants bereiden pittige lekkernijen voor de avonturiers.

Het openbaar vervoer in Chongqing staat ten dienste van West China. Honderden hotels bieden er uitstekende faciliteiten en diensten. Chongqing is als het ware de piloot van de ontwikkeling van West-China om meer bezoekers en investeerders te verwelkomen.


Rondreizen Sichuan